Over 15 års terapi-erfaring
- Certificerede/eksaminerede parterapeuter, psykoterapeuter og sexologer
- Sessioner i Hillerød og Roskilde, online og telefonisk
- Individuel – og parterapi samt relationsterapi
- Til private og til virksomheder
Mandat i den sammenbragte familie – Hvad må du?
- Posted on sep 22, 2018
HVAD HAR DU MANDAT TIL?
I kernefamilierne er det sjældent forældrene taler om, hvad de har mandat til hver især i forhold til opdragelse af børnene. Og det er det faktisk også i de sammenbragte familier. Hvis parret endelig taler om det og laver en aftale, så er det ikke altid, at aftalen alligevel helt holder.
Fordi hvad betyder det at have et “mandat”; hvad må jeg egentligt sige til hans børn, hvordan må jeg sige det og hvornår?
Når vi taler om at få “mandat”, så er det, at vi får lov til at handle på den andens vegne, og det er måske her det går galt, fordi der kan være så mange nuancer i relationerne, i holdninger og forventninger og ikke mindst omkring, hvordan vi kommunikerer og hvilke slags børn vi har i vores sammenbragte arrangement.
Så kan man egentligt give hinanden et “Mandat”? Det kan være, at den anden forventer en lidt skrappere indstilling i forhold til spisningen, søskendekonflikter eller hvor lang tid Simon må bruge på at spille “Fortnite” om søndagen. Kan man give “mandat” til det? Kommer man ikke let til at overskride egne grænser? Og hvor mange aftaler og regler kan man lave, når det handler om relationer?
Når vi rykker ind i den sammenbragte familie med to sofaer, to badeforhæng, to dørslag, to-hundrede glas og tyve forskellige brødkurve, så får de fleste disse praktiske ting til at fungere, men når der så ofte også er TO Xér og en bunke børn med i flyttekasserne, så kan det let blive svært.
Fordi man skal så ikke bare have mandat af partneren til at opdrage, blande sig og involvere sig i børnene, man skal også have mandat af xén. Eller skal man?
Det er virkelig mange ting at forholde sig til. Især fordi børnene er forskellige, og jo mere ens vi forsøger at opdrage dem, jo værre er det – og jo mindre “lige” er det. Børn er forskellige og skal have forskellig opdragelse, kærlighed og opmærksomhed.
At være i en god balanceret sund sammenbragt familie kræver, at vi kan kommunikere, at vi kan løse konflikterne på en god måde. Det kræver også, at vi er klar over, hvilken rolle vi selv har i arrangementet og at vi er klar over, hvornår vi er på overarbejde og hvornår vi formår at bevare vores integritet.
Det kræver også, at vi blive mødt i det, som er svært.
Og så er det jo så fantastisk, at jeg den 30/10 starter en ny gruppe op for kvinder, som er i et sammenbragt arrangement. Her vil du få et dejligt netværk af andre kvinder, du vil få en bevidsthed omkring, hvad der helt præcist sker hjemme hos dig, og du vil få redskaber til at kommunikere på en ordentlig og hensynsfuld måde, UDEN at du går på kompromis med dig selv eller får talt ned til nogle af de andre i huset.
Vi er en lille gruppe, så hvis du vil have en plads, så skriv snarest til line@linebassoe.dk
Du er også velkommen til at sende evt. spørgsmål til min mail, jeg svarer altid hurtigt 🙂
Gine, Maria og Tina er tre af de fantastiske kvinder, som har være med, og lige HER kan du læse alt omkring, hvordan de har oplevet forløbet, og hvad de har lært, og hvordan tingene har ændret sig i deres sammenbragte familier.
I gruppen starter vi med at være sammen fire gange, men de fleste grupper fortsætter med endnu fire gange… og så lige fire gange til … og …
Men det finder vi ud af undervejs.
Først og fremmest er det fire tirsdage fra kl. 17.00-19.00 i Hillerød. Datoerne kan du se HER.
- Alene i terapi Vil du gerne have større bevidsthed, bedre relationer og mere glæde?
- Sammenbragte familier Få en mere stabil hverdag med en større indsigt i roller, værdier, kommunikation mv.
- Par med børn Forældre laver det "vand", som børnene skal svømme i. Husk parforholdet.
- Kommunikation & Sex Få en god hverdag med bedre kommunikation og sex.
- Jalousi & Utroskab To ting, som kan fylde meget i parforholdet.
- Terapi for unge Støtte til de svære udfordringer som fx identitet, angst og sociale færdigheder.
- Skilsmisse Farvel til forholdet, goddag til den nye relation; At være gode forældre sammen.
- Servicetjek Forebyggelse - Bevar det gode i forholdet og hos dig selv.