Over 15 års terapi-erfaring

 • Certificerede/eksaminerede parterapeuter, psykoterapeuter og sexologer
 • Sessioner i Hillerød og Roskilde, online og telefonisk
 • Individuel – og parterapi samt relationsterapi
 • Til private og til virksomheder
BOOK DIN TID ONLINE

Jalousi & Utroskab

 • Posted on feb 25, 2018

Går du og forestiller dig, at din ægtefælle ind i mellem booker et hotelværelse og knalder med kollegaen, eller er du bange for, at din kæreste skriver for meget og for dybt med en barndomskæreste på Facebook? Så kan vi tilbyde Jer parterapi i Hillerød, Nordsjælland og i Roskilde. I har også mulighed for at få terapi alene hver især.

Jalousi er ødelæggende
Vi kan hjælpe dig med at forstå, hvorfor du har disse tanker, og hvad du kan gøre ved dem. Der er ikke noget mere ødelæggende for dig og for dit parforhold, end hvis den ene part er meget jaloux. Det er hårdt for den, der har følelsen, og det er hårdt for den, der bliver mistænkt og overvåget.

De fleste, som er jaloux, vil rigtig gerne af med den følelse. Jalousien er hård i sig selv – og oven i, så er der mange som også skammer sig over at være jaloux. Det er for mange et tabu at være jaloux, og derfor holder mange følelsen for sig selv, prøver at gemme den væk – men det resulterer let i en eksplosion på et tidspunkt. Eksplosionen kan vise sig i raseri, voldsomt ked af det, “Jeg vil skilles” eller andet.

Ud over at du måske banker dig selv i hovedet med, “Jeg burde ikke have denne følelse, når jeg nu er et ellers velfungerende menneske”, så er der selvfølgelig også selve jalousien, som kan få dig til at glemme alt om at kommunikere men i stedet reagere voldsomt. Det kan være, at du trækker dig, at du bliver rasende eller ked af det. Måske forlader du dine forhold, når følelsen af jalousi dukker op, fordi det er alt for svært at være i. Der er også nogle, som negligerer følelsen. Enten over for kæresten ved at sige “Det er helt normalt, sådan har alle det”, fordi så er man fri for at gøre noget ved det og tage ansvar for jalousien, eller ved at sige “Det er klart, jeg er jaloux, når du opfører dig på den måde”.

Jalousien fylder nemt alt for meget på den ene eller den anden måde, og jalousien kan nemt ødelægge forhold.

Jalousien kan styre en relation, men i terapien stiller vi skarpt på den ubevidste del af jalousien, fordi det er den, som kan være mest ødelæggende.

Hvis du har en partner, så er det en god ide at have et kombineret forløb, hvor du/I både kommer i individuel terapi, og hvor du kommer sammen med din partner også.

BOOK DIN TID ONLINE

Utroskab
Tror du, at din partner har været dig utro? Ved du det? Hvordan tackler du disse situationer? Vil du gerne tilgive, men har svært ved at gennemføre det, fordi tankerne bliver ved med at kredse oppe i dit hoved; Hvorfor skete det? Er jeg ikke god nok? Vil det ske igen?

Måske har du selv været utro og har svært ved at finde ud af, hvorfor du var utro, fordi du egentligt har et godt forhold og en partner, du er glad for. Vi kan hjælpe dig med en forståelse af dette.

Skal I fortsætte i forholdet sammen efter den ene har været utro? Hvordan kommer I videre efter dette tillidsbrud? Hvordan og hvornår skal I være fortrolige igen?

Der er ofte en kæmpe sorg forbundet med utroskab, hvordan kommer I igennem dette sammen. Hvordan giver I plads til sorgen og samtidig fortsætter i forholdet? Det er en rigtig svær balance.

Drejer utroskaben sig om et dårligt forhold, om partneren der ikke ser mig eller gider at have sex med mig, eller drejer utroskaben sig udelukkende omkring den, der var utro?

Skammen fylder også meget. Mange par fortæller ikke andre om utroskaben, da det er skamfuldt at være en der bedrager, og det er også skamfuldt at blive bedraget og blive i forholdet efterfølgende, da netværket måske vil have meninger om, at “du skal da forlade det fjols”.

I forløb med os kommer vi ind på skyld, skam, specielle tanker som kan fastholde utroskaben, tilgivelse og så arbejder vi også med det, som kan blokere for en gavnlig proces mellem jer.

Det er forskelligt, om vores klienter kommer i parterapi eller i individuel terapi – nogle vælger også at have et alene hver især og et forløb sammen med partneren. Vi har gode erfaringer med at kombinere parterapi med individuel terapi omkring dette emne.

BOOK DIN TID ONLINE

Hos “Line Bassøe” er vi erfarne og certificerede parterapeuter, psykoterapeuter, selvværds- og skyggevejledere, sexologer, PREP/KIFF ledere mv
Telefon 4078 3181
Vi har individuel terapi og parterapi samt relationsterapi i Hillerød/Nordsjælland og Roskilde samt online og telefoniske sessioner.

 • Alene i terapi Vil du gerne have større bevidsthed, bedre relationer og mere glæde?
 • Sammenbragte familier Få en mere stabil hverdag med en større indsigt i roller, værdier, kommunikation mv.
 • Par med børn Forældre laver det "vand", som børnene skal svømme i. Husk parforholdet.
 • Kommunikation & Sex Få en god hverdag med bedre kommunikation og sex.
 • Jalousi & Utroskab To ting, som kan fylde meget i parforholdet.
 • Terapi for unge Støtte til de svære udfordringer som fx identitet, angst og sociale færdigheder.
 • Skilsmisse Farvel til forholdet, goddag til den nye relation; At være gode forældre sammen.
 • Servicetjek Forebyggelse - Bevar det gode i forholdet og hos dig selv.