Par med børn

  • Posted on feb 25, 2018

Par med børn – Hvor er forholdet?
Har I små børn, som naturligt tager meget tid fra Jer som par? Prioriterer I forskellligt i forhold til kærestetid, børn, tv, arbejde og sengetider? Skal alt efterhånden diskuteres? Eller er I nået der til, hvor I faktisk ikke gider hverken at tale eller diskutere længere?

“I parterapien får vi et fælles sprog. Det binder os sammen på en anden og bedre måde, fordi vi nu kan kommunikere med hinanden”

Vi glemmer at elske vores kæreste
Mange parforhold har svært ved at overleve, at der er børn i familien. Vi glemmer at elske vores kæreste, som vi gjorde før, og vi får nok af fysisk kontakt, når vi tit sidder med de små på skødet. Så når børnene er puttet, så vil vi bare sidde i sofaen – alene – uden at have fysisk kontakt af nogen art. Det er hårdt for forholdet at få børn – både for fortroligheden i parforholdet, men også for det seksuelle, som vi ofte ikke orker, når dagens praktiske gøremål er overstået. Når vi så stopper med at kramme og kysse og tale sammen, så er der virkelig langt til at vi får lyst til hinanden sexuelt, og før vi for set os om, så er alt intimitet – både fysisk og mentalt, forsvundet.

Når børnene bliver teenagere kan det også let påvirke parforholdet, da der er nye rolle for forældrene og andre krav fra børnene, dette tager måske energien i hjemmet, i relationerne og  i parforholdet, og måske er der uenighed omkring, hvordan dette skal gribes an.

Oftes taler vi om alle relationerne i hjemmet i parterapien hos os, da det hele hænger sammen, men udgangspunktet er jer som par.

Hvad er vigtigt?
Det er vigtigt i alle parforhold, at vi finder værdierne for vores forhold og fremtid, så vi holder fokus mod de samme mål. Hvad hjælper det, at manden knokler i døgndrift på arbejdet, fordi han gerne vil sørge for stort hus, flot bil og dyre rejser, hvis kvinden meget hellere vil bo småt og tage bussen? Ofte glemmer vi at tale sammen omkring de helt almindelige dagligdags ting og de fælles værdier. Vi får ikke afstemt hos hinanden, hvad der er vigtigt. Det kan vi hjælpe jer med.

Regnskab i parforholdet
Der opstår alt for nemt regnskab/noget-for-noget i vores parforhold, fordi der er en del praktiske ting, der skal ordnes, og vi er for trætte til sex kl. 23.00. Når han ikke har ordnet køkkenet, så gider hun ikke have sex. Hvis et forhold skal fungere, så skal vi smide regnskaberne væk. Det vil aldrig nogensinde balancere, da vi sjældent synes, at de samme gøremål tæller ligemeget. Når partneren endelig gør noget, så orker vi heller ikke længer at anerkende hinanden. Det er svært at smide regnskabet væk, men det kan lade sig gøre.

Regnskabet kommer let, hvis der ikke er ligeværd i forholdet. Hvis vi synes, at vi selv laver det meste eller det vigtigste hjemme, så bliver der let en ubalance af mindreværd og mereværd i forholdet.

Alt dette med mere kan være emner, vi taler om i parterapien og/eller i den individuelle terapi, som foregår i Hillerød, Nordsjælland. I terapien giver vi konkret rådgivning og brugbare redskaber.

BOOK DIN TID ONLINE

Har I ikke lige tid/lyst og råd til at gå til terapi lige nu, så kan denne online hjælp være et rigtig godt og tilgængeligt redskab. Direkte til jeres mailbox får I adgangen til et site med hjælp med det samme. Læs mere her I kan gå i gang, når børnene er puttet. Altså allerede i aften!

Hos “Line Bassøe” er vi erfarne og certificerede parterapeuter, psykoterapeuter, selvværds- og skyggevejledere, sexologer, PREP/KIFF ledere mv
Telefon 4078 3181
Vi har individuel terapi og parterapi samt relationsterapi i Hillerød/Nordsjælland samt online og telefoniske sessioner.