Over 12 års terapi-erfaring

  • Certificerede/eksaminerede parterapeuter, psykoterapeuter og sexologer
  • Sessioner i Hillerød og Roskilde, online og telefonisk
  • Individuel – og parterapi samt relationsterapi
  • Til private og til virksomheder
BOOK DIN TID ONLINE

Alene i terapi

  • Posted on maj 12, 2018

Individuel terapi har vi ofte. Du kan kombinere parterapi med et individuelt forløb, og du kan have et individuelt forløb uden parterapi. Du kan gå i individuel terapi uanset om du er single eller i et forhold.

Den individuelle terapi drejer sig om dig. Det kan fx være, hvordan du er i voksenrelationer, hvordan du har det med dig selv, hvordan du er i forskellige situationer, hvornår det bliver svært at kommunikere eller hvornår du reagerer. Kort sagt, hvordan du går i livet.

Vi undersøger og kigger på dine reaktioner sammen. Det er gavnligt at lande i det, der sker lige nu. Hvilken rolle har du, hvilke strategier har du i livet, bærer disse strategier præg af fx kontrol, er du tilpasset eller er det vigtigt for dig at præstere? Og hvordan påvirker det dig og dine relationer.

Vi kan have tendens til at gå i loop. Det vil sige, at vi gentager de samme mønstre, og det er bestemt ikke, fordi det altid er gode mønstre, ofte er det måske det modsatte, men vi gentager mønstrene, fordi der er en tryghed i, at vi har prøvet det hele før – og nok mere end én gang. “Trygheden” er i genkendeligheden, vi oplever det altså trygt, men det er en falsk tryghed, som ikke er gavnlig for os.

Temaerne er forskellige i den individuelle terapi. Det kan være en livskrise, som gør at du booker en tid. Det kan være, at du er i sorg, at du er i en svær relation eller et svært sted i livet. Måske føler du dig mindreværd og måske kan du have en fornemmelse af, at du enten må forlade din partner eller også må du “forlade” dig selv, altså fortsætte med fx at oversamarbejde og gå på kompromis med dine egne behov og værdier.

Det kan også være, at du har svært ved at balancere i livet. Det kan fx være mellem frihed og selvstændighed eller mellem symbiose og ensomhed. Måske er livet blevet alt for sort og hvidt, og du har svært ved at finde mellemtonerne, nuancerne forsvinder og hamsterhjulet sætter i gang. Måske har du svært ved at være dig selv sammen med andre, du bliver en pleaser, og du glemmer dig selv og dine egne grænser. Eller bliver du den, som skammer andre ud og spiller merværd, fordi du på indersiden har det dårligt?

BOOK DIN TID ONLINE

I terapien giver vi konkret rådgivning og brugbare redskaber.

Hos “Line Bassøe” – Certificerede sexologer – Certificerede terapeuter – Certificeret PREP/KIFF Leder – MV
Telefon 4078 3181
Individuel terapi og parterapi samt relationsterapi i Hillerød/Nordsjælland