Alene i terapi

  • Posted on maj 12, 2018

Individuel terapi har vi ofte. Du kan kombinere parterapi med et individuelt forløb, og du kan have et individuelt forløb uden parterapi. Du kan gå i individuel terapi uanset om du er single eller i et forhold.

Den individuelle terapi drejer sig om dig. Det kan fx være, hvordan du er i voksenrelationer, hvordan du har det med dig selv, hvordan du er i forskellige situationer, hvornår det bliver svært at kommunikere eller hvornår du reagerer. Kort sagt, hvordan du går i livet.

Vi undersøger og kigger på det sammen. Det er gavnligt at lande i det, der sker lige nu. Hvilken rolle har du, hvilke strategier har du i livet, bærer disse strategier præg af fx kontrol, er du tilpasset eller er det vigtigt for dig at præstere?

Vi kan have tendens til at gå i loop. Det vil sige, at vi gentager de samme mønstre, og det er bestemt ikke, fordi det altid er gode mønstre, ofte er det måske det modsatte, men vi gentager dem fordi, der er en tryghed i, at vi har prøvet det hele før – og nok mere end én gang. “Trygheden” er i genkendeligheden – ikke fordi det nødvendigvis er trygt og rart.

Temaerne er forskellige i den individuelle terapi. Det kan være en livskrise, som gør at du booker en tid. Det kan være, at du er i sorg, at du er i en svær relation eller et svært sted i livet. Måske føler du dig mindreværd og måske trigger din partners egenskaber og træk dig, så du har lyst til at forlade forholdet.

Det kan også være, at du har svært ved at balancere i livet. Det kan fx være mellem frihed og selvstændighed eller mellem symbiose og ensomhed. Måske er livet blevet alt for sort og hvidt, og du har svært ved at finde mellemtonerne, og nuancerne forsvinder og hamsterhjulet sætter i gang. Måske har du svært ved at være dig selv sammen med andre, du bliver en pleaser, og du glemmer dig selv og dine egne grænser. Eller bliver du den, som skammer andre ud og spiller merværd, fordi du på indersiden har det dårligt?

BOOK DIN TID ONLINE

I terapien giver vi konkret rådgivning og brugbare redskaber.

Hos “Line Bassøe” – Certificerede sexologer – Certificerede terapeuter – Certificeret PREP/KIFF Leder – MV
Telefon 4078 3181
Individuel terapi og parterapi samt relationsterapi i Hillerød/Nordsjælland