Over 15 års terapi-erfaring

 • Certificerede/eksaminerede parterapeuter, psykoterapeuter og sexologer
 • Sessioner i Hillerød og Roskilde, online og telefonisk
 • Individuel – og parterapi samt relationsterapi
 • Til private og til virksomheder
BOOK DIN TID ONLINE

Kommunikation & Sex

 • Posted on feb 25, 2018

Kommunikation

Rigtig mange parforhold har problemer med kommunikationen. Vi har travlt med at være overdommere i situationerne, og vi får ikke spurgt ind til hinanden. Vi kan få en følelse af, at vi er uinteressante, når partneren i stedet for at lytte, har travlt med at forsvare sig selv eller angribe. Det kan også være, at vi har en fornemmelse af, at vores partner hellere vil fikse os, fremfor at anerkende, at vi har det svært lige nu. De fleste parforhold kan godt overleve en kortere periode med dårligt kommunikation, men hvis det bliver en tilstand, så dræner det relationen.

Ofte kan vi faktisk gå længe uden at kommunikere, vi kan blive opgivende på at få en samtale i gang, og alt efter hvad vi forventer af samtalen med vores partner, så kan vi føle os svigtet eller presset. Ikke kun på selve temaet vi taler om men også på, hvordan samtalen forløber.

Dårlig kommunikation kan let udvikle sig til, at vi stiller spørgsmålstegn ved relationen, og så bliver det utrygt at være i forholdet.

Vi oplever at vores par, som har sessioner hos os, får et fælles sprog omkring forventninger til hinanden og til fælles kommunikation, hvilket giver netop den samhørighed, som mange savner. Det giver også en tryghed, at man har valgt sammen at gå i terapi for at bevare forholdet og udvikle på det, som ikke fungerer. Det er dejligt at slippe for at antage, hvad man tror den anden mener og når man kan lægge tolkningen på hylden, så kan man igen nærme sig hinanden, når ikke vi tror vi kan tankelæse, hvad den anden synes.

Vi kan hjælpe Jer til at blive gode til at kommunikere med hinanden, således I lettere kommer over dagligdagskonflikterne og de store brag. Så I får talt om det, som fylder, så I får afsluttet konflikterne og bliver bedre til at lytte og tale.

Når vi har diskuteret det samme igen og igen, så bliver vi trætte af at høre på vores partner og lukker af, inden han/hun har sluttet sætningen. På et tidspunkt bliver vi også trætte af at høre os selv fortælle det samme igen og igen, uden at der sker noget. Når vi er trætte af, at kommunikationen ikke fungerer, så begynder vi at reagere. Måske bliver du vred eller trækker dig ved at gå tidligt i seng eller sidde bag skærmen. Det kan også være, at du reagerer ved at søge andre i højere grad end tidligere, fordi du mangler fortroligheden og interessen for dig hjemme, eller du bliver måske ked af det og giver helt op?

Rigtig mange har en følelse af, at det hele kører i ring; At I diskuterer stort set det samme igen og igen uden at komme videre. Det kan være, I har prøvet at finde løsninger, men de har været halvhjertet og fyldt med dårlige kompromisser, og inden I får set jer om, så havner I i samme konflikt igen. I terapien har vi en anden tilgang, som vil gøre, at I kommer ud af den trættende form for kommunikation/reaktion, som absolut ikke bringer jer tættere, men i stedet disconnecter jer.

Måder at kommunikere på kan vi tale om dels i parterapi men også i den individuelle terapi, hvis der er ønske om det. Terapien foregår i Hillerød, Nordsjælland.

I terapien giver vi også konkret rådgivning og brugbare redskaber.

BOOK DIN TID ONLINE

Sex
Vi kan hjælpe, hvis I som par, eller du som individuel, har udfordringer med sexlivet. Vi oplever mange forskellige sessioner med vores klienter. Det kan være, at der er en fokus på manglende lyst, det kan være at I har glemt, hvordan I flirte i dagligdagen eller hvad slags forspil, som fungerer for jer hver især.

Måske tænder I på noget forskelligt? Hvordan kan I forbinde dette. Den ene har fantasier og den har brug for at stemningen er god, den ene kan måske let trykke på “tænd”, mens den anden har brug for en langsom opvarmning af kroppen. Måske er I blevet for ens og glemt polariteten.

Når vi i en periode ikke har haft sex, så kan det være et stort sårbart skridt at lægge an til sin partner, fordi vi ikke kan bære en(dnu) en afvisning. Vi hjælper jer, så skridtet ikke bliver så sårbart. Vi giver dig/jer et sprog om sex, så det bliver nemmere at tale om det, som let kan blive et tabu i forholdet.

Ofte hænger kommunikationen, konflikthåndteringen, energien og stressniveauet m.v. sammen med sexlysten, hvis I er disconnectet i forhold til kommunikationen eller der ikke længere er tillid til hinanden i forholdet, så vil lysten også dale eller forsvinde. Derfor vil en terapi om manglende lyst eller forskellig lyst også ofte dreje sig om, hvordan parforholdet fungerer ud over sexen.

Måske har I prøvet at få et barn, og sexen har været koncentreret om dette, hvilket har kvalt leg og lyst, og nu er det svært at få glæden tilbage sammen.

Vi oplever ofte, at vores klienter skal tage sig sammen til at komme til en session, som handler om seksualitet, og vi er klar over, at det kræver et kæmpe mod. Vi kan være sammen med jer i det sårbarer, og vi får stort set altid tilbagemeldinger om, at det var en lettelse at få delt disse ting med en fagperson, som er fortrolig med at tale om seksualitet, hvilket alle terapeuterne hos os er.

Andre temaer omkring sex
Der er mange indgangsvinkler til sex og derfor er det også meget forskelligt, hvad vores klienter kommer med.

Det kan fx være følgende tematikker:
– Det er svært og skamfuldt at nyde sex
– Orgasme/udløsningsproblemer
– Sex- og/eller pornoafhængighed
– Fantasier
– Fetish
– Kriser og seksualitet
– Tankemylder og stress, som hindre lyst
– Kedelig sex

Og meget andet. Vi har gode erfaringer for at hjælpe jer med dette.

BOOK DIN TID ONLINE

Vi kan tale om sex dels i parterapi men også i den individuelle terapi, hvis der er ønske om det.

Parterapi og/eller individuel terapi foregår i Hillerød, Nordsjælland og i Roskilde.

I terapien giver vi også konkret rådgivning og brugbare redskaber.

Hos “Line Bassøe” er vi erfarne og certificerede parterapeuter, psykoterapeuter, selvværds- og skyggevejledere, sexologer, PREP/KIFF ledere mv
Telefon 4078 3181
Vi har individuel terapi og parterapi samt relationsterapi i Hillerød/Nordsjælland, i Roskilde samt online og telefoniske sessioner.

 • Alene i terapi Vil du gerne have større bevidsthed, bedre relationer og mere glæde?
 • Sammenbragte familier Få en mere stabil hverdag med en større indsigt i roller, værdier, kommunikation mv.
 • Par med børn Forældre laver det "vand", som børnene skal svømme i. Husk parforholdet.
 • Kommunikation & Sex Få en god hverdag med bedre kommunikation og sex.
 • Jalousi & Utroskab To ting, som kan fylde meget i parforholdet.
 • Terapi for unge Støtte til de svære udfordringer som fx identitet, angst og sociale færdigheder.
 • Skilsmisse Farvel til forholdet, goddag til den nye relation; At være gode forældre sammen.
 • Servicetjek Forebyggelse - Bevar det gode i forholdet og hos dig selv.