Kommunikation & Sex

  • Posted on feb 25, 2018

Kommunikation

Når vi ikke kommunikerer godt sammen, så bruger vi meget energi på at være irriteret på hinanden, og vi har heller ikke meget lyst til sex sammen. Det er hårdt for et forhold.

Vi kan hjælpe Jer til at blive gode til at kommunikere med hinanden, således I lettere kommer over dagligdagskonflikterne og de store brag. Så I får talt om det, som fylder, så I får afsluttet konflikterne og bliver bedre til at lytte og tale. Så I slipper for at tolke på det den anden siger og lave jeres egne historier.

Når vi har diskuteret det samme igen og igen, så bliver vi trætte af at høre på vores partner og lukker af, inden han/hun har sluttet sætningen. På et tidspunkt bliver vi også trætte af at høre os selv fortælle det samme igen og igen, uden at der sker noget. Når vi er trætte af, at kommunikationen ikke fungerer, så begynder vi at reagere. Måske bliver du vred eller trækker dig ved at gå tidligt i seng eller sidde bag skærmen. Det kan også være, at du reagerer ved at søge andre i højere grad end tidligere, fordi du mangler fortroligheden og interessen for dig hjemme, eller du bliver måske ked af det og giver helt op?

Rigtig mange har en følelse af, at det hele kører i ring; At I diskuterer stort set det samme igen og igen uden at komme videre. Det kan være, I har prøvet at finde løsninger, men de har været halvhjertet og fyldt med dårlige kompromisser, og inden I får set jer om, så havner I i samme konflikt igen. I terapien har vi en anden tilgang, som vil gøre, at I kommer ud af den trættende form for kommunikation/reaktion, som absolut ikke bringer jer tættere, men i stedet disconnecter jer.

Måder at kommunikere på kan vi tale om dels i parterapi men også i den individuelle terapi, hvis der er ønske om det. Terapien foregår i Hillerød, Nordsjælland. I terapien giver vi også konkret rådgivning og brugbare redskaber.

BOOK DIN TID ONLINE

Sex
Vi kan hjælpe, hvis I som par, eller du som individuel, har udfordringer med sexlivet.

Vi taler om, hvordan I tænder, hvad mangler der, hvad er vigtigt for jer hver især – eller for dig som kommer alene. Hvad har I/du glemt. Har I forskellige indgange til sex?

Når vi i en periode ikke har haft sex, så kan det være et stort sårbart skridt at lægge an til sin partner, fordi vi ikke kan bære en(dnu) en afvisning. Vi hjælper jer, så skridtet ikke bliver så sårbart. Vi giver dig/jer et sprog om sex, så det bliver nemmere at tale om det som let kan blive et tabu i forholdet.

Ofte hænger kommunikationen, konflikthåndteringen, energien og stressniveauet m.v. sammen med sexlysten, hvis I er disconnectet på fx. kommunikationen eller der ikke længere er tillid til hinanden i forholdet, så vil lysten også dale eller forsvinde. Derfor vil en terapi om manglende lyst eller forskellig lyst også ofte dreje sig om, hvordan parforholdet fungerer ud over sexen.

Andre temaer omkring sex
Har du svært ved at nyde sex? Tør du ikke give dig hen og være nede i kroppen? Synes I, at I trænger til at bryde ud af de faste tre stillinger, som I bruger hver gang?

Er du afhængig af fx. porno eller din udløsning/orgasme eller giver du sex for at få kærlighed retur? Og vil du gerne ud af dette mønster?

Har du fantasier, som du ikke tør dele med din kæreste, eller kommer din kæreste for hurtigt? Har du/han/hun en fetisch, som du ikke bryder dig om?

Hvordan kan I komme igennem en periode med mindre eller ingen sex. Hvad er vigtigt for forståelsen af hinanden og hvordan bevarer I den fysiske kontakt uden at have sex? Og hvordan komme I langsom i gang igen, når den tid kommer?

Har du svært ved at få orgasme, eller har din kæreste for meget opmærksomhed på, at du skal have en orgasme, hvilket stresser dig?

Er det svært at lægge tankerne om praktisk arbejde fra sig, når du har sex – og vil du i virkeligheden hellere tjekke din arbejdsmail end at ligge der i sengen? Skal du have hele huset rengjort, før du kan slappe af og give dig hen?

Vi har mange gode redskaber til at hjælpe Jer videre i disse situationer.

BOOK DIN TID ONLINE

Vi kan tale om sex dels i parterapi men også i den individuelle terapi, hvis der er ønske om det.

Parterapi og/eller individuel terapi foregår i Hillerød, Nordsjælland.

I terapien giver vi også konkret rådgivning og brugbare redskaber.

Hos “Line Bassøe” er vi erfarne og certificerede parterapeuter, psykoterapeuter, selvværds- og skyggevejledere, sexologer, PREP/KIFF ledere mv
Telefon 4078 3181
Vi har individuel terapi og parterapi samt relationsterapi i Hillerød/Nordsjælland samt online og telefoniske sessioner.