Sammenbragte familier

  • Posted on feb 25, 2018

Sammenbragte familier må tage hele pakken
I de sammenbragte familier så elsker vi vores kæreste, men pludselig skal vi forholde os til kærestens børn og kærestens ekskone/eksmand også. Det er krævende og hårdt arbejde, fordi hvordan kan det fungere? Det kan vi hjælpe Jer med.

Vi skal forholde os til nye regler, nye mønstre og traditioner. Vi skal gøre op med os selv, hvordan vores fællesskab skal være – og det er ikke nødvendigvis som kernefamiliens. Faktisk som oftes ikke . . . Måske giver navnet sammenbragt familie os en forkert tilgang, måske vil det være nemmere at forholde sig til et “sammenbragt fællesskab”.

Vi oplever meget tit, at de sammenbragte familier bruger den gamle “drejebog” fra kernefamilien, og den fungerer ikke specielt godt i den sammenbragte familie. Derfor skal vi lave en ny drejebog, som passer til netop jer.

Vi kan give jer gode redskaber til at det sammenbragte fællesskab får de bedste forudsætninger for at trives. Vi tager udgangspunkt i jer hver især, så I får en bevidsthed omkring, hvorfor det er så svært at i den sammenbragte familie. Jeres roller er ikke nødvendigvis de samme, som dengang I var i en kernefamilien.

I er måske heller ikke sammen på grund af børnene, men på grund af hinanden udelukkende. Det er jeres kærlighed, jeres arbejde, som er det bærende i familien. Nogle gange kan konflikterne måske være så store, at man føler, at man er nød til at vælge mellem sin kæreste og sine børn. Vi har ikke en lang tradition for sammenbragte fællesskaber, og derfor kalder vi det “familier”. Nogle gange er det et godt ord, og andre gange er det stressende. Det gælder også stedfar, bonusmor og andre titler, som på en eller anden måde kan forpligte én til en rolle, som er rigtig svær at udfylde, fordi der i forvejen er en biologisk mor/far i nabobyen.

Det kan også give konflikter, hvis Xén gerne vil blande sig i, hvad i skal lave hos jer i børneugen, og hvordan forholder man sig til det? Og tænk hvis min kærestes børn ikke kan lide mig, hvad gør jeg så? Havner jeg i den samme skilsmissestatistik, som 3/4 sammenbragte familier havner i, eller hvordan undgår jeg det? Måske er børnene loyale i forhold til X-konen, selv om det er hende, som laver store dramaer? Måske bliver far gjort til den store krænker af x-konen, og børnene holdes som ofre i hele arrangementet, hvad gør man så?

Der er mange spørgsmål, når vi har klienter, hvor det drejer sig om, at man hellere vil være tilstede og være glad i et sammenbragt fællesskab end at have konflikter, som synes uløselige.

Det kan også være, at der er konflikter med partnerens børn, hvilket er sårbart og svært at tale om selv. Jeg oplever ofte, at sammenbragte familier sammenligner relationer og situation, hvilket gør at diskussionerne ender et helt andet sted end det, man startede med at tale om – og når dette sker igen og igen, så bliver man til sidst så træt, at man ikke orker at tale mere om det, men det er også så sårbart at man bare kan lade det ligge og have gode og lette relationer.

Bogen “Min sammenbragte familie”
Line er desuden forfatter til bogen “Min sammenbragte familie – Valg, vilkår og værdier”, som kan bestilles via en række boghandlere fysisk og online fx Saxo, Bog og Ide, Tales.dk m.fl. Læs mere om bogen her.

Blogs om sammenbragte familier
Læs endelig også vores blogs om sammenbragte familier. Du kan finde dem lige her.

Alt dette kan være emner, vi taler om i parterapien og/eller i den individuelle terapi, som kan foregå i Hillerød, Nordsjælland. I terapien giver vi konkret rådgivning og brugbare redskaber.

Hos “Line Bassøe” er vi erfarne og certificerede parterapeuter, psykoterapeuter, selvværds- og skyggevejledere, sexologer, PREP/KIFF ledere mv
Telefon 4078 3181
Vi har individuel terapi og parterapi samt relationsterapi i Hillerød/Nordsjælland samt online og telefoniske sessioner.

BOOK DIN TID ONLINE