Over 15 års terapi-erfaring

 • Certificerede/eksaminerede parterapeuter, psykoterapeuter og sexologer
 • Sessioner i Hillerød og Roskilde, online og telefonisk
 • Individuel – og parterapi samt relationsterapi
 • Til private og til virksomheder
BOOK DIN TID ONLINE

Ekskoner er fra himmelen, helvede og Hørsholm

 • Posted on aug 10, 2021

Ekskoner fra himmelen, helvede og Hørsholm
– En bog af mand, x-mand, far og sexolog Michael Fray

Jeg elsker gavmilde folk, og det er Michael, og han deler gavmildt ud af sin faglige viden og om sine personlige forhold i denne bog om ham og ekskonerne.

Bogen kan du faktisk vinde, mere om det nederst i indlægget.

Jeg var med det samme solgt, da jeg læste titlen “Ekskoner fra himmelen, helvede og Hørsholm”. Det er en fed titel, synes jeg. Den lægger op til lidt humor undervejs, og det er jeg vild med. Selv om vi taler selvudvikling, så behøves vi ikke være alvorlige hele tiden, faktisk bliver udviklingen lidt lettere, når vi kan grine lidt af og med os selv og hinanden undervejs.

Denne bog er en selvudviklingsbog for mænd, og de bøger er der ikke så mange af. Kvinder har dog lov til at læse med, forstår jeg, da jeg er i gang med indledningen, og det er jo et held, når jeg gerne vil læse, hvad Michael har bedrevet med denne bog.

Bogen er delt op i en faglig letforståelig del og i en del, hvor fem mænd fortæller deres historie, og hvor Michael, i kraft af at han er sexolog og mand, giver sit bud på, hvad mændene kan arbejde med.

Michaels egen indsigt, og en af bevægegrundene for at skrive bogen er, at han fandt ud af, at han er eneste fællesnævner i sine tre forliste ægteskaber og samtidig er han blevet opmærksom på en række ting, som han egentligt gerne ville have vidst før. Disse ting har han samlet i bogen, og uanset om du er skilt eller gift eller noget midt imellem – og uanset om du er kvinde eller mand, så læs denne bog. Mange ting i dit liv vil blive lettere, fordi du vil få en grundforståelse for dig selv og for dine relationer.

I bogen kommer vi naturligvis gennem det mandlige hormon testeteron, sårbarhed for begyndere, skyggesider, energier og arketyper og virkelig meget andet godt og brugbart, hvis man er eller på et tidspunkt skulle ende i en relation – faktisk uanset om man er i en kæresterelation eller om man møder andre mennesker på arbejdet eller gaden, så er det virkelig gode opmærksomheder, som Michael har med i bogen.

Bogen er dejlig nem at læse, og det er den, fordi den indeholder mange skift. Man bliver ikke træt undervejs. Der er jokes og historier fra nettet, der er citater fra film, der er interviews og Michaels egne skilsmissehistorier, der er hjælp til selvhjælp puttet i kasser, lister til inspiration, links til arbejdsark, faglige udgangspunkter og kapitler.

Det, som gør bogen skøn, er, at man kan mærke Michaels ærlighed omkring sig selv. Der er heller ikke meget selvhøjtidelighed. Det er befriende. Den er ikke sarkastisk, fordi det kan virke distancerende, men noget af det alvorlige er skrevet med et glimt i øjet eller med en reflektion omkring, at det var måske ikke det smarteste, dengang, men det som der var mulighed for at gøre, som situationen og relationen nu var dengang med ekskone 1, 2 eller 3. Og bogen er altså ikke sjov og ballade hele vejen, men der er en uhøjtidelighed, fordi man ikke får en fornemmelse af, at noget bevidst er gemt. Vi får hele bogen direkte fra Michaels hjerte, fortalt som han har oplevet ægteskaberne.

Jeg tænker, at situationerne, historierne og ægteskaberne er genkendelige for de fleste af os, og det gør, at vi kan få en indsigt om os selv, når vi læser bogen.

Konkurrencerne om bogen

Der er faktisk hele TO konkurrencer om bogen. En på Facebook og en på Instagram. Du kan sågar deltage begge steder og have to lodder i puljen.

De to, som vinder, får tilsendt en bog hver MED en lille hilsen fra Michael i. Det er da hyggeligt.

Kig efter dette foto på vores Facebook og Instagram og deltag ved at like siden og opslaget samt skrive en kommentar, så er du med i konkurrencen. Den 22. august 2021 trækker vi lod om de to bøger.

Vores Facebookside finder du her

Vores Instagramside finder du her

 • Alene i terapi Vil du gerne have større bevidsthed, bedre relationer og mere glæde?
 • Sammenbragte familier Få en mere stabil hverdag med en større indsigt i roller, værdier, kommunikation mv.
 • Par med børn Forældre laver det "vand", som børnene skal svømme i. Husk parforholdet.
 • Kommunikation & Sex Få en god hverdag med bedre kommunikation og sex.
 • Jalousi & Utroskab To ting, som kan fylde meget i parforholdet.
 • Terapi for unge Støtte til de svære udfordringer som fx identitet, angst og sociale færdigheder.
 • Skilsmisse Farvel til forholdet, goddag til den nye relation; At være gode forældre sammen.
 • Servicetjek Forebyggelse - Bevar det gode i forholdet og hos dig selv.