Over 12 års terapi-erfaring

  • Certificerede/eksaminerede parterapeuter, psykoterapeuter og sexologer
  • Sessioner i Hillerød og Roskilde, online og telefonisk
  • Individuel – og parterapi samt relationsterapi
  • Til private og til virksomheder
BOOK DIN TID ONLINE

SKEMA-SEX

  • Posted on feb 6, 2016

Brevkassespørgsmål og svar;

‘Here we go,’ tænker hun, da hun hører hans hoppende fodtrin på trappen. Selv fodtrinene lyder anderledes, når der er gået 14 dage. Så er det tid til sex igen. Hun trykker hårdt på turboknappen på blenderen og moser havregryn, yoghurt og jordbær sammen til en ukendelig masse. Ekstra turboknap til maksimal ydelse, stod der i brochuren fra Philips. Hun fnyser. Er allerede træt ved tanken om, hvad der skal ske. Han kommer hen mod køkkenbordet og kysser hende på halsen. Han brummer en kærlig lyd. Det lyder næsten, som om han spinder.

“Ej, hvor er du altså kælen,” siger hun med et påklistret smil. Hun har lyst til at hælde massen ud over ham, så hun drukner hans spinden. Han smyger sig om hende, da hun hælder smoothien op i pigernes glas. Aer hende, da hun går forbi ham for at stille glaskanden i blød i køkkenvasken. Smiler sukkersødt, da hun sætter sig ved bordet. Sådan er det hver gang. Alt for forudsigeligt. Hun ved, præcis hvad han gør, hvornår han gør det, og hvorfor han gør det.
Sådan er det også i sengen. Om dagen er det ufarligt. Der er pigerne i huset. Det er først, når persiennerne lukker aftenmørket ude, at han begynder at hive fat i hende med kløerne. Nogle gange stopper hun hans kys i soveværelset. Andre gange starter hun et skænderi, inden de overhovedet når ovenpå. Om fuldstændig ubetydelige ting.

“Hvorfor har du vasket madkasserne af, når pigerne ikke skal bruge dem i morgen? Hvorfor har du stået og brugt tid på det? Det er virkelig mærkeligt.”

Louise, 36 år, datter på 5 år og datter på 2 år

Svar fra Line Bassøe, sexolog og Parterapeut.

For nogle par fungerer det rigtig godt med sex i kalenderen, det kan være hver onsdag, den sidste lørdag i måneden eller andet.

Det lyder som en rigtig dårlig ide for Louise at have skemasex. Skemasex er en god ide, når man har vilje til at få lyst, eller når man har lyst, men ikke kan finde tid. Hvis viljen ikke er der, så er det en rigtig dårlig investering, da kroppen husker dårligt sex, og så har man endnu mindre lyst næste gang. Hvis man der i mod har lyst eller har viljen til at få lyst, så er skemasex alletides i en periode med små børn og logistisk udfordringer. Der er ikke meget spontanitet i skemasex, men det er bedre end ingen sex. HVIS man altså har lyst eller vilje til at få lyst til sex – Man skal ikke have “føjelighed” med i ligningen.

Louise og hendes mand ville have bedre af at starte et andet sted. Det kunne fx være ved at dyrke den følelsesmæssige intimitet i stedet. Med følelsesmæssig intimitet mener jeg at tale sammen, at forstå hinanden, at føle hinanden på den måde fremfor at starte med sex. Herefter vil de så småt kunne starte op med den fysiske intimitet med at kramme og kysse, men krammene og kyssene skal ikke have det formål at have sex. Krammene og kyssene skal gives uden at have et mål (sex) for øje. Louises mand skal være opmærksom på, at han også skal vise, at Louise er vær at kysse og kramme, når der ikke skal være sex senere. Ellers bliver det meget let et “regnskabsforhold”, hvor manden kysser Louise lidt og vise hende interessse, fordi så vil han gerne have sex bagefter. Det er vigtigt at vise interesse og kysse-kramme – også selv om der ikke er sex senere.

Line Bassøe. Parterapeut og sexolog. Klinik i Hillerød og Hellerup. linebassoe.dk (Udvidet svar i forhold til artiklen i Magasinet Mor)