Over 12 års terapi-erfaring

  • Certificerede/eksaminerede parterapeuter, psykoterapeuter og sexologer
  • Sessioner i Hillerød, online og telefonisk
  • Individuel – og parterapi samt relationsterapi
  • Til private og til virksomheder
BOOK DIN TID ONLINE

“Jeg er kørt træt”

  • Posted on feb 14, 2019

Er du veninden, der hele livet har planlagt venindeaftener, eller er du den i forholdet, som kommer med de skøre og sjove ideer, så I kommer væk fra matriklen.

Eller er du hende, som altid skriver på Facebook-opslaget, at “NU må vi snart ses!”, men ikke gør noget selv …

Er du den, som føler, at du har tre timer mindre i døgnet end alle andre, og derfor får du aldrig tid til at invitere veninderne hjem eller lave en cafétur for kæresten?

Er du typen, der har 27 timer i døgnet eller 17 timer?
Jeg søgte forleden på “Sund morgenmad”, og en opskrift-blogger (Madbanditten) havde lavet et skriv om at have tid til at lave morgenmad, hvor hun meget rigtig skrev, at vi jo alle har 24 timer i døgnet, der er ikke nogle, som har 22 timer, mens andre har 26 timer i døgnet. Alle har 24 timer i døgnet…
Det er der noget om.

Vi vælger selv. Om vi vil stå 30 minutter før op og lave morgenmad. Om vi vil skrive en besked til veninden. Om vi vil invitere gæster. Vi vælger selv at sove 30 minutter længere, og vi vælger selv at slappe af alene hjemme alle hverdagsaftenerne. Der er ikke noget, som er rigtig eller forkert, men du vælger selv.

Nogle gange kan det være drøn svært at vælge, fordi vi ofte gør det samme hele livet og i samtlige relationer.

Vi er måske nærmest altid den aktive – eller den passive. Vi ser os selv som det ene eller det andet, så det kan være svært at ændre dette. Men det kan også være svært, når vores relationer ser os som enten det ene eller det andet.

Sig det med ord
Når vi prøver at ændre lidt hist og pist, så kan det være utrygt for os selv – men også utrygt for dem omkring os: “Hvorfor inviterer Hanna ikke længere, det plejer da altid at være hende, som samler os”, men Hanna er måske blevet træt af at være aktiv, og hun savner måske, at Andrea eller Anders tager teten på relationen.

En god ide er at talesætte det, som er; Fx “Jeg kan mærke, jeg er ved at køre træt i at være planlæggeren, og jeg har brug for, du planlægger noget for mig næste gang, vi skal ses” ellers står Andrea eller Anders tilbage med et stort spørgsmålstegn, fordi de ved ikke, Hanna er blevet træt af at planlægge, og de tror måske, hun er blevet træt af relationen, fordi hun ikke henvender sig.

Der er stor forskel på, om man er træt af situationen eller af relationen.