Over 12 års terapi-erfaring

  • Certificerede/eksaminerede parterapeuter, psykoterapeuter og sexologer
  • Sessioner i Hillerød og Roskilde, online og telefonisk
  • Individuel – og parterapi samt relationsterapi
  • Til private og til virksomheder
BOOK DIN TID ONLINE

Introvert eller ekstrovert

  • Posted on jun 18, 2017
[Husk vi holder webinar mandag den 6/4 og tirsdag den 7/4 om sammenbragte familier. For dig i en sammenbragt familie og for dig, der er terapeut/sexolog – Læs her]

Når forskelligheder fylder:
Lyder det sådan hjemme hos dig?
A: “Vi er simpelthen SÅ forskellige, at jeg ikke kan se, hvordan vi to skulle kunne være i et forhold !”
B: “Jeg savner virkelig, at du også snart tager initiativ til, at vi ses med andre mennesker”
Genkender du ovennævnte sætninger fra dit forhold?Eller siger du sådan til dig selv: 
Enten:
“Jeg burde også være lidt mere social!”
Eller:
“Hvorfor vil jeg hele tiden ud til andre, i stedet for udelukkende at være sammen med kæresten?”En af de store udfordringer i forholdene er, at vi synes, vi skal være ens. 
Fuldstændig. 
Helt og aldeles ens
Vi burde have ens behov!
Ellers kan vi ikke være sammen.En af de forskelle jeg ofte oplever er, at den ene er introvert og den anden i forholdet er ekstrovert.Det kan være et kæmpe problem, hvis man ikke er opmærksom på forskellen.

Introvert
Når du er introvert, så samler du energi alene eller sammen med de nærmeste. Du kan rigtig godt lide at være alene eller sammen med få mennesker. Du elsker fordybelsen i samtalen. Du arbejder rigtig godt alene.

Du hader at small-talke. Det er hårdt for dig at være på ferie med flere vennepar, hvor I skal være sammen hele tiden. Du synes ikke specielt godt om at arbejde i teams, hvor alt skal diskuteres i grupper.

At være introvert er IKKE, at være nørd. Det er IKKE at være asocial. Det er IKKE at have socialangst. Det er IKKE at være genert.

Ekstrovert
Når du er ekstrovert, så samler du energi ved at være sammen med andre mennesker. Du elsker at være sammen med mange andre. Du er rigtig god til at tale med mange, og du elsker gruppearbejde, hvor I sammen kommer frem til et mål. Du er god til at netværke.

Du er ikke vild med at være hjemme alene i længere tid. Du keder dig, hvis du ikke ses med andre mennesker ind i mellem – helst ofte. Du føler ikke, du når frem til et godt resultat, hvis du ikke har arbejdet sammen med andre.

At være ekstrovert er IKKE, at være overfladisk. Det er IKKE, fordi man IKKE elsker sin kæreste, fordi man gerne vil ses med andre mennesker også.

Der er flest ekstroverte
Flest i samfundet er ekstroverte, derfor er vores liv også ofte ekstrovert – om man kan lide det eller ej. I skolerne er der tvungne legegrupper, og børnene skal med på hyttetur i weekenden, selv om de hellere vil slappe af, alene, hjemme hos familien.

På arbejdspladserne er meget bygget op om teamarbejde og fælles frokost, og man er lidt mærkelig, hvis man gerne vil spise alene i fred og ro. Som selvstændig er det alfa omega om man kan networke, fordi man er afhængig af andre i forhold til sit firmas overlevelse.

I parforholdene kan de introverte føle, at de ikke er elsket, fordi den ekstroverte part prioriterer gæster hver weekend, og fordi partneren også gerne vil have bedsteforældre, søskende og venner med på ferie.

Hvem er underlig?
Når jeg arbejder med mine klienter omkring denne forskel, så oplever jeg tit, at den ene bliver meget rørt, fordi netop dette tema har fyldt meget. Ofte har man på skift, syntes man selv var underlig, og at den anden var underlig. 

Når man får denne bevisthed om denne kæmpe store forskel, så bliver det oftere nemmere at tage ansvar for sig selv – og til at hjælpe den anden.

Udfordringer
Som introvert er det følelsen af at være forkert og ikke føle sig elsket. 

Som ekstrovert er det følelsen af at prioritere forkert ved at vælge venner til, og det er følelsen af at være overfladisk i forhold til partneren.

Det kan lade sig gøre at være forskellige – OG have et godt forhold
Det er vigtigt at talesætte dette, og tage hensyn til sig selv. Faktisk kan det sagtens kombineres i et parforhold, når man har fokus på at det ene ikke er bedre end det andet. Og accepten af, at I i øvrigt aldrig bliver ens.

– Vi tager med vennerne på ferie, men vi bor i hver vores lejlighed, og hver dag tager jeg to timer alene i vores lejlighed.

– Jeg tager alene ud til mine venner i aften, det er helt fint. Du bliver hjemme alene og samler energi.

Der er mange forskelligheder i forholdene som fylder. Jeg kommer til at skrive mere om forskelligheder – og jeg har det også med i min online hjælp, som du kan læse om her. Det er ret vigtigt at få forskellighederne frem som noget godt og ikke som noget der fylder og dræner.

Lad mig læse mere om online produktet til
– PAR MED BØRN
– og til SINGLER
– og til SAMMENBRAGTE FAMILIER