Over 12 års terapi-erfaring

  • Certificerede/eksaminerede parterapeuter, psykoterapeuter og sexologer
  • Sessioner i Hillerød og Roskilde, online og telefonisk
  • Individuel – og parterapi samt relationsterapi
  • Til private og til virksomheder
BOOK DIN TID ONLINE

Gør du dig umage?

  • Posted on feb 6, 2016

Jeg kender en, der gør sig meget umage overfor en kvinde, han kender. Han går i bad lige før, de skal mødes. Han tager sit pæneste tøj på. Han er glad, og han ser alle de bedste sider i kvinden. Han begærer hende. Han gør sig i den grad umage, før han skal være sammen med hende, og når han er sammen med hende. Hun er virkelig glad for, at han gør sig umage. Hun føler sig elsket, og hun gør sig umage overfor ham. Det går rigtig godt, når de er sammen. De har stor interesse for hinanden, de er nærværende og ærlige over for hinanden.

Det går mindre godt, når han er hjemme hos sin kone. Der hjemme gider han ikke gøre sig umage. Han elsker hende stadig, det er bare alt for svært. Det er en vane ikke at gøre sig umage. Han har et par gange prøvet at smide nogle “trusler” ud i rummet, som “Hvis du ikke snart rydder op, så gider jeg ikke bo sammen med dig”, “Hvis du ikke . . . ., så . . . . . “.

Trusler motiverer de færreste. Tænk hvis han i stedet sagde, “Uanset hvad ! Så elsker jeg dig. Vi skal nok få styr på rodet sammen. Det ved jeg. Alt bliver godt”.

For det første, så ville han med denne sætning vise, han ville have hende, fordi han elsker hende. Uanset hvad (Ubetinget kærlighed).
For det andet, så ville det motivere hende mere, når han også tog et medansvar for, at han gerne ville have ryddet op (Ansvar for egne behov).

Der, hvor man gør sig umage. Det er der, det fungerer. Så selvfølgelig har han nogle dejlige timer med elskerinden. Og selvfølgelig har han et kedeligt problematisk liv med sin kone. Det er et valg. Et valg omkring, hvor vil du gøre dig umage. Der hvor du gør dig umage, der fungerer det. Hvad vil du?

Præcis lige som dine venner og veninder. Dem, der gør sig umage, gider du være sammen med. I de relationer, hvor du gør dig umage, der fungerer det. Du kan godt alene gøre dig umage i årevis og invitere til den ene middag efter den anden, holde den ene sjove fest efter den anden, lytte, smile, give gode råd, hjælpe med flytning efter flytning og meget andet. Men hvis din veninde/ven ikke gør sig umage i jeres relation, så bliver de fleste trætte på et tidspunkt. Så stopper venskabet. Præcis lige som kæresteforholdet. Der skal helst være to, som gør sig umage. Man kan sagtens være god til hver sit, man kan også sagtens gøre mindre i en periode, men man skal gøre sig umage.