Over 12 års terapi-erfaring

  • Certificerede/eksaminerede parterapeuter, psykoterapeuter og sexologer
  • Sessioner i Hillerød og Roskilde, online og telefonisk
  • Individuel – og parterapi samt relationsterapi
  • Til private og til virksomheder
BOOK DIN TID ONLINE

Ferie i Den Sammenbragte …

  • Posted on feb 6, 2016

Eksplosivt samtaleemne, så skal vi ikke skyde det nogle dage?

For min skyld gerne, men . . .I har muligvis allerede koordineret med kollegaer og diverse relevante eksér – altså dem du har børn med. Men har du tænkt over og talt med din partner om disse ting? Jeg oplever, at vi helst udskyder disse svære emner;

3 uger med hendes børn?
Men skal vi over hovedet holde sommerferie alle sammen sammen? Dine børn, min børn, dig og mig i 3 uger? Giver det god energi? Eller bliver vi trætte allerede før ferien er startet?

Min oplevelse er, at sammenbragte familier skyder spørgsmålet til sidste øjeblik, fordi det er meget svært at tale om. Det er ikke nemt at sige, man ikke orker 3 uger sammen igen i år. Det er ikke nemt, fordi i en “familie”, så “bør” man holde ferie sammen og hygge sig.

Problemet er bare, at sidste år ikke var skide hyggelig. De store drenge ville noget andet end de mindre piger. De små børn larmede om morgenen, så de store ikke kunne sove – og vice versa om aftenen. Og der var absolut ingen voksentid, hvor kærligheden kunne plejes.

Den sammenbragte skal lave egne traditioner
Der er flere problematikker omkring den sammenbragte familie.

Det ene er, at vi sammenligne den sammenbragte familie med en kernefamlie. Det er vi ikke. Vi er nærmere et fællesskab. Derfor er det helt i orden at lave nye aftaler for ferien. Det behøves ikke at være samme slags “fællesferie”, som nabofamilien holder.

Formålet med en ferie er at hygge sig og få ny dejlig energi. Hvis du har det bedst med, at I holder en uge sammen alle sammen og resten hver for sig, så sig det. Det kan være, at din kæreste har det på samme måde. Der er mange konstalationer, men lad være med at vælge ud fra, hvad du “bør”, fordi der er ikke noget “bør”, du bestemmer selv.

Der er ikke lange traditioner for det ene eller det andet. Vi skal lave vores egne traditioner, og vi kan selv være med til at den sammenbragte familie fungerer optimalt hos os. Som start kan vi tage ansvar for at kommunikere med vores kæreste om det højeksplosive emne “Sommerferie”, og så kan vi til sommer nyde solen.