I skal ikke finde en løsning

  • Posted on feb 6, 2016

Når der er en konflikt i parforholdet, så er der mange par, der går direkte til løsningen. Det har vi lært. Det fungerer rigtig godt … på jobbet måske …

Ind i mellem kræver konflikter også en løsning nu og her, men andre gange behøves parret ikke finde en løsning. Det er de gange, hvor der er følelser med. Og det er der ret ofte.

Vores samfund er meget bygget op omkring, at vi skal finde en løsning nu og her, men det er ikke altid godt i forholdet. Det, jeg oplever, er, at par ofte indgår kompromisser, som de ikke går helhjertet ind for. Derfor holder løsninger med kompromisser ikke, fordi den ene forstår ikke den anden – og omvendt.

Prøv at droppe kompromisser og løsninger næste gang I har en konflikt. Prøv i stedet at bruge tid på at forklare hinanden om jeres tanker og følelser.
Faktisk er det sådan. at over halvdelen af konflikterne løses automatisk, hvis vi bruger tid på at lytte til hinanden i stedet for.

Kræver konflikten en løsning og et eventuelt kompromis, så er kompromisset indgået under helt andre forudsætninger, som i den grad giver er bedre forståelse og anerkendelse af den andens situation og derved giver det mere mening at føre fuldhjertet ud i livet.

Når forarbejdet og forståelsen er på plads, så kan det være tid til at brainstorme på løsningsforslag – med mindre løsningen allerede er kommet ud af forståelsen.

Kompromisser lyder umiddelbart som en god løsning på konflikter, men de er ofte kun midlertidigt og halvhjertet, hvis man ikke har forstået den andens situation. Har I konflikter, så brug i stedet for ressourcerne til at lytte og forstå hinanden – også selv om det kan tage dage, uger og måneder.